Επιστροφή Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer

Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών

 

Εισαγωγή
Μετάβαση στο ieropsaltis.gr
Μηνιαία Μουσικά Αφιερώματα
Αρχείο Πολυφωνίας
Παραδοσιακά
Christmas Music
Μουσική MIDI
Αρθρογραφία
Δισκογραφία
  

  

 

        English

 

 

  
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ο.Τ.Ε. ΑΘΗΝΩΝ
Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Μια διαφορετική «νότα» που προβάλλει την πολιτιστική διάσταση της επικοινωνίας αποτελεί η μικτή χορωδία του ΟΤΕ. Δημιούργημα της αγάπης των υπαλλήλων του Οργανισμού για το τραγούδι, διανύει από το 1968 ένα ατελείωτο μουσικό ταξίδι.

Στη μακρόχρονη πορεία της, η Χορωδία του Ο.Τ.Ε. Αθηνών έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες, διαγράφοντας μια λαμπρή καλλιτεχνική τροχιά. Μέχρι σήμερα, έχει διατρέξει την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα σε: Η.Π.Α., ΚΑΝΑΔΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΥΠΡΟ, ΕΛΒΕΤΙΑ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΖΕΡΒΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ και ΤΣΕΧΙΑ.

Παράλληλα, έχει αποσπάσει τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό:

Το βραβείο κοινού στο διεθνή διαγωνισμό του Μοντρέ, Ελβετίας (1971). "Το 2° βραβείο στην κατηγορία Folklore, καθώς και την τέταρτη θέση στον κλασσικό κύκλο, στο διεθνή διαγωνισμό του Λανκόλεν, Ουαλλίας, (1973).

Δύο πρώτα βραβεία, ένα στην Folklore και ένα στην κλασσική κατηγορία, στο διεθνή διαγωνισμό της Αθήνας (1997). Επίσης, στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κλασσική κατηγορία κατά τα έτη 1985, 1990, 1994.

Ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στις κατηγορίες παραδοσιακής - φολκλορικής και εκκλησιαστικής μουσικής αντίστοιχα στον 30ο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό «MUNDI CANDANT» στο Όλομουκ, Τσεχίας (2002).

Στις μέρες μας, υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου, την αδιάλειπτη υποστήριξη της Διοίκησης και τις συνεχείς προσπάθειες των μελών της, η χορωδία του ΟΤΕ συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοσημείωτη καλλιτεχνική παρουσία, υπερασπιζόμενη με πάθος και ευθύνη την υπέροχη μουσική μας κληρονομιά.

horizontal rule

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Μαέστρος κ. Αλέκος Παπαγιαννόπουλος«Αινέσω Κύριον εν τη ζωή μου...»

Τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια με τη χορωδία του ΟΤΕ Αθηνών, προσφέραμε στους απειράριθμους φίλους μας σε κάθε γωνία της χώρας μας, αλλά και σε λαμπρές διοργανώσεις στο εξωτερικό, το ελληνικό και ξένο χορωδιακό τραγούδι.

Μετά την φετινή σημαντική επιτυχία της χορωδίας μας στην Τσεχία (καλοκαίρι 2002 - αργυρό και χρυσό μετάλλιο στο 30ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών), χαρίζουμε σήμερα στην αγάπη σας, εκείνο που πάντα επόθησεν η ψυχή μας: ψαλμούς και ωδές πνευματικές από την αρμονική Λειτουργική Υμνωδία.

Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να ζήσω τη στιγμή αυτής της πραγμάτωσης.

Ευχαριστώ την Διοίκηση του ΟΤΕ, για την εμπιστοσύνη της στο έργο της χορωδίας του Οργανισμού και την ανάληψη κόστους και της προβολής της παραγωγής αυτού του CD.

Ευχαριστώ τον καλό μας φίλο, συνθέτη και δάσκαλο, Στέφανο Βασιλειάδη, για την πολύτιμη βοήθεια του στην επεξεργασία του ηχογραφημένου μουσικού υλικού.

Ευχαριστώ τους φίλους μου χορωδούς (παλιούς και νέους) γιατί με πίστεψαν, με στήριξαν και με συνοδοιπόρησαν μαζί μου στην αναζήτηση και προσέγγιση του χορωδιακού μέτρου και κάλλους.

Επιτρέψτε μας, τέλος, να αφιερώσουμε τούτη τη Λειτουργική Ωδή στους αλησμόνητους συντρόφους μας χορωδούς, που τόσο βιάστηκαν να πετάξουν «εν σκηναίς δικαίων...»

Είμαστε βέβαιοι ότι οι ψυχές τους συμψάλλουν μαζί μας από τη Ουράνια θριαμβεύσουσα Εκκλησία εις Δοξολογίαν της Εσταυρωμένης Αγάπης.

Αλέκος Παπαγιαννόπουλος
Μαέστρος της Χορωδίας   

horizontal rule

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΥΜΝΩΔΙΑ
  
Μέλη από την Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου που συνέθεσαν, ενερμόνισαν και επεξεργάστηκαν οι:

ΑΡΙΩΝΑΣ - Φ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΡΑΓΚΟΣ - Θ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
 Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ - Π. ΤΖΑΦΕΡΗΣ

Σκεύος εκλογής... (531ΚΒ)
Κύριε Ελέησον... (382ΚΒ)
Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου...
   Σώσον ημάς Υιέ Θεού...
   Ο μονογενής Υιός...
Τυπικά.
(778ΚΒ)
Αγγελικαί δυνάμεις... Αναστάσιμο Απολυτίκιο. (516KB)
’γιος ο Θεός... Τρισάγιο. (890ΚΒ)
Παύλος κλητός Απόστολος... Αποστολικό Ανάγνωσμα. (703ΚΒ)
Οι τα Χερουβίμ... Χερουβικός Ύμνος. (1285ΚΒ)
’γιος ’γιος ’γιος Κύριος... Εκ των Λειτουργικών. (375ΚΒ)
Σε Υμνούμεν... Εκ των Λειτουργικών. (285ΚΒ)
’ξιόν εστιν... (389ΚΒ)
Εις ’γιος εις Κύριος... (188ΚΒ)
Αινείτε τον Κύριον... Κοινωνικόν. (554ΚΒ)
Είδωμεν το φως... (165ΚΒ)
Ειή το όνομα Κυρίου... (337ΚΒ)
Εξελέξατω Κύριος την Σιών... (643ΚΒ)
 

 

Είσοδος Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer
 

Copyright © 2003 [ Vocal Music by Dimitrios Houpas ]. All rights reserved